Teknik

Her på Teknik-siderne kan du læse om teknikken i serven, forhånd og baghånd, samt fysisk træning.

Teksterne er skrevet af Lars Hugo Elvstrøm

Lidt om Lars Hugo Elvstrøm:

Lars Hugo Elvstrøm er cand. scient. i idræt og biologi og har i mange år fungeret som gymnasielærer og studievejleder på Gentofte Studenterkursus. Desuden har han arbejdet som seminarielærer og været ansat i Lokale- og Anlægsfonden på Idrætspolitisk Idéprogram. Han har også tidligere i en årrække undervist i tennis og bordtennis på Institut for Idræt (Københavns Universitet).

Lars Hugo Elvstrøm har i 40 år været aktiv tennisspiller, spillet lands­kampe og blev i 1976 Skandinavisk Mester. Med mellemrum har han i kortere perioder spillet professionelle turneringer. Her har han spillet imod og trænet med mange af verdens bedste spillere. Lars Hugo har også med stor fornøjelse spillet divisionstennis for Lyngby Tennis Klub! Desværre måtte han nedtrappe dette, da han rejse meget med Kristian Pless.

Som tennistræner har Lars Hugo været i et stort antal klubber landet over, siden han var 18 år. Fast har han arbejdet fra 1983 til 1994 for Hørsholm-Rungsted Tennisklub og fra 1984 til 1997 på tennislinien i det eliteidrætsforløb, Gentofte Studenterkursus etablerede som landets første “idrætsgymnasium”. I kraft af Lars Hugo særlige kombination af tennispraktisk baggrund og akademisk uddannelse har han undervist på Dansk Tennis Forbunds mange forskellige trænerkurser i tennisteknik.

På forlaget KLIM fik Lars Hugo Elvstrøm i 1997 udgivet en lærebog i tennisteknik som et resultat af hans arbejde med tennis og pædagogiske arbejde. Her har han samlet en del af den eksisterende og relevante forskning til et helhedssyn på tennisteknik og kombineret forskellige fagområder i nye indlæringsøvelser for både elite- og breddespillere.